Nieuws

18-05-2020
Wat gebeurt er met je huurcontract als je uit elkaar gaat?
Een stukgelopen relatie, daar tekent niemand voor. Maar wat gebeurt er met het huurcontract als je uit elkaar gaat? Wij spraken erover met 2 ex-koppels.
11-05-2020
Een huis bezichtigen is terug toegelaten, maar met deze regels…
De versoepeling van de corona-maatregelen is goed nieuws voor de huizenjacht. Vanaf 11 mei kunnen kandidaat-kopers/huurders en verkopers/verhuurders opnieuw huisbezoeken organiseren in samenwerking met makelaars en notarissen. Een bezichtiging organiseren als particulier is nog niet toegestaan. Hou er rekening mee dat een bezichtiging wel wat anders zal verlopen dan voordien. Daarom leggen we je uit hoe je een woning kan bezichtigen met respect voor de huidige maatregelen tegen het corona-virus. We bespreken zowel de richtlijnen voor kandidaat-kopers/huurders als de richtlijnen voor bewoners.
04-05-2020
Je woning schenken aan je kinderen: regels en tips
Je kan je woning bij je overlijden door je kinderen laten erven, maar een andere – en vaak ook voordelige – optie, is de woning daarvoor al schenken. Maar waar moet je dan rekening mee houden? Zimmo zocht uit hoe je je vastgoed op een optimale manier aan je kinderen schenkt.
27-04-2020
De impact van het Coronavirus op vastgoed: Mogen we een crash verwachten?
Zimmo, de tweede grootste immosite in België, vroeg aan Stadim, het grootste onafhankelijke schattings-en consultingbureau van ons land, om uit te zoeken welke economische impact er te verwachten valt op de vastgoedmarkt naar aanleiding van de coronacrisis. Van prijsplafonnering in het residentieel vastgoed tot zware klappen in enkele segmenten van retail en reorganisatie binnen zorgvastgoed. We zetten alle prognoses op een rijtje.
20-04-2020
Mag iemand anders dan de huurder zelf de huur betalen?
Heb je een fikse financiële tegenslag gehad? Als je huurt, moet je natuurlijk elke maand de overeengekomen som kunnen neertellen, maar wat als het eens niet lukt? Mag iemand anders dan je huur betalen?
15-04-2020
Zo maak je je tuinmeubels weer als nieuw
Als de zon op je tuinmeubels schijnt, vallen roest, lelijke vlekken en een doffe kleur extra op. Tijd dus voor een opknapbeurt! Van goed onderhouden tuinmeubels kun je ook veel langer genieten. En hoe langer je met je tuinmeubels doet, hoe beter het is voor het milieu. Er hoeven dan geen nieuwe materialen gebruikt te worden, en ook de afvalberg is ermee gebaat.
14-04-2020
Zo bespaar je geld in je garage
Een garage lijkt voor velen onder ons eerder een veredelde bergruimte waar we al dan niet onze wagen(s) in kwijt kunnen. Voor anderen is het dan weer de plek waar de wasmachine of droogkast een plek krijgen. Waar velen dan weer minder aan denken is dat een garage heel wat onnodige energie verbruikt. Maar hoe zorg je er nu voor dat je energierekening geen onnodige kosten met zich meedraagt? En al zeker niet omwille van je garage? Deze vier plekken in je garage zorgen voor het grootste energieverlies, en wij zorgen voor een goedkope oplossing!
13-04-2020
7 voordelen van wonen in de stad
We dromen massaal van een woning met verre groene uitzichten. Maar ook steden zijn aan een opmars bezig. Er duikt steeds meer natuur op in de binnenstad en het wooncomfort gaat erop vooruit binnen de stadsmuren. Maar wat zijn nu de grote voordelen van wonen in een stad? Zimmo zocht het voor je uit.
10-04-2020
Kosteloos je huis klaarmaken voor verkoop
Wie zijn huis wil verkopen, kent het wel. Potentiële kopers komen over de vloer of je probeert de mooiste foto’s te maken van je woonst. Om hen een beter beeld te schetsen, zijn er enkele rake tips om je huis op een goedkope manier voor te bereiden!
09-04-2020
April: wat moet er deze maand gebeuren in de tuin?
De zon laat zich wat vaker zien, de vogeltjes beginnen te fluiten… het is eindelijk een paar graden warmer. April is dé ideale maand om volop in de tuin bezig te zijn. Wij leggen je uit wat je deze maand allemaal kunt doen, want er is best wel wat werk!
08-04-2020
Een veilig huis op je oude dag: 7 slimme tips die je nu al kan doen!
Als je ouder bent, ben je soms niet goed te been of zie je slechter. En veiligheid is net één van de belangrijkste zaken in huis. Daarom kan het van belang zijn dat de plek waar je woont, al veilig is voor later. Deze 7 slimme aanpassingen kan nu al doen om jouw thuis veiliger te maken voor de oude dag.
08-04-2020
Energiezuinig bouwen met een beperkt budget: 7 tips
Vanaf 2021 is het wettelijk verplicht om BEN of Bina-EnergieNeutraal te bouwen. Perfect mogelijk en zeker zinvol voor de ideale woning, maar hoe kan je dat als bouwer betaalbaar houden?
07-04-2020
De lenteschoonmaak: hoe begin je er aan?
Nu het steeds beter weer wordt lijkt de lente van start gegaan. Traditioneel denken we dan aan de lenteschoonmaak. Uiteraard kan je niet alles tegelijk doen. Met een tiental tips kan een lastig karwei misschien zelfs een plezier worden. Het resultaat is alvast de moeite waard.
06-04-2020
Eigenaar van een woning? Bereid je dan voor op deze 9 nieuwe regels
Er komt een nieuwe wet op het goederenrecht, met heel wat implicaties voor je vastgoed. De wet wordt in maart 2020 in het Staatsblad gepubliceerd. Hoewel ze pas in september 2021 ingaat, anticiperen notarissen in hun aktes al op deze toekomstige regels. Wat dat voor jou betekent? We lichten de 9 aandachtspunten voor je uit.
03-04-2020
De grootste fouten bij veranda's
Weinig lichtinval, condens op de ramen, muffe lucht, een bakoven in de zomer en een diepvries in het tussenseizoen … Het zijn stuk voor stuk pijnpunten die je veranda kraken. Wij gaan per onderdeel na waar het in de praktijk al eens durft mis te lopen, maar vooral: hoe je die fouten kan uitsluiten.
02-04-2020
het coronavirus: Wat zijn de gevolgen voor de vastgoedmarkt?
Op 13 maart gingen in België de maatregelen tegen corona van kracht. Sindsdien proberen we allemaal in ons kot te blijven om de verspreiding van COVID-19 in te perken. Maar het leven staat niet stil. Velen van jullie zijn nog steeds op zoek naar een woning of willen graag een pand verkopen of verhuren. Dit kan nog steeds, ook ten tijde van corona! In dit artikel beantwoorden we al jullie vragen over de gevolgen van het coronavirus op de vastgoedmarkt.
01-04-2020
5 dingen om te checken na de winter
Nu koning winter eindelijk het land uit is – hopelijk?- is het tijd om je woning aan een grondige inspectie te onderwerpen, zodat het spik en span de lente in kan gaan. Wij voorzien daarom een handige checklist die je bij deze inspectie kan helpen. Kwestie van zeker niets te vergeten. Let’s check!