Panden in de kijker

Nieuws

13-08-2018
6 do’s-and-don’ts bij het kopen van een huis
Het kopen van een huis of appartement, daar ga je best niet al te licht over. Wie het proces al heeft doorlopen, zal dat ook beamen. Je krijgt namelijk op korte tijd ontzettend veel informatie, waardoor een goede voorbereiding noodzakelijk is. Om door de bomen het bos nog te kunnen zien, schotelen wij je alvast voor wat je best kan doen en wat je best achterwege laat!
15-05-2018
Mooie vooruitzichten voor investeerders in vastgoed
Een stijging van zo’n 1,5 procent. Dat is wat Belfius Bank verwacht van de evolutie van de vastgoedprijzen in 2018. “De lichte stijging van de rente zal weinig invloed hebben op de investeringsdrang in vastgoed”, zegt Frank Maet, Senior Macro Econoom van Belfius. “De economie blijft groeien, het vertrouwen van de consument is nog altijd groot en in vergelijking met onze buurlanden is er nog marge. Al zullen de banken wel strenger worden in het toekennen van kredieten om vastgoed aan te kopen.” De vastgoedprijzen zijn in 2017 relatief sterk gegroeid, met zo’n 2,5 procent. Dit terwijl de hele economie een stijging van 1,7 procent liet optekenen. Er wordt dus nog volop geïnvesteerd in vastgoed. “De vooruitzichten voor 2018 zijn dat hier niet echt verandering in zal komen. We hadden voor het hele jaar een toename van het Bruto Binnenlands Product (BBP) voorzien van 1,7 procent, maar dat hebben we inmiddels al naar boven bijgesteld, tot 1,8 procent. Allicht zullen we over heel 2018 de kaap van 2 procent niet halen, maar toch blijft er voldoende groei om de investeringen in vastgoed niet te laten stilvallen. We mogen stellen dat het volume van 5 tot 5,5 miljard euro dat sinds 2008 ieder kwartaal in woongebouwen geïnvesteerd wordt, zal aanhouden.”
30-01-2018
9 vragen om te stellen voor je gaat huren
Je hebt eindelijk je droomhuisje gevonden, met een perfecte huurprijs, in een fantastische buurt met een prachtig uitzicht. Wanneer je dan om de tafel zit met de huiseigenaar, wil je uiteraard het beste uit je huurcontract halen. Ga dus niet overhaast te werk en snij deze 9 onderwerpen zeker aan voor je je contract tekent.

Social media