Panden in de kijker

Nieuws

Je huis verkopen: is de winst belastingvrij?
Wie een huis koopt, betaalt taksen op de aankoopprijs in de vorm van registratierechten. Maar wat als je na een bepaalde tijd het huis opnieuw verkoopt aan een hogere prijs? Ben je de overheid dan belastingen op die winst verschuldigd? We zochten het uit aan de hand van enkele voorbeelden.
13-08-2018
6 do’s-and-don’ts bij het kopen van een huis
Het kopen van een huis of appartement, daar ga je best niet al te licht over. Wie het proces al heeft doorlopen, zal dat ook beamen. Je krijgt namelijk op korte tijd ontzettend veel informatie, waardoor een goede voorbereiding noodzakelijk is. Om door de bomen het bos nog te kunnen zien, schotelen wij je alvast voor wat je best kan doen en wat je best achterwege laat!
15-05-2018
Mooie vooruitzichten voor investeerders in vastgoed
Een stijging van zo’n 1,5 procent. Dat is wat Belfius Bank verwacht van de evolutie van de vastgoedprijzen in 2018. “De lichte stijging van de rente zal weinig invloed hebben op de investeringsdrang in vastgoed”, zegt Frank Maet, Senior Macro Econoom van Belfius. “De economie blijft groeien, het vertrouwen van de consument is nog altijd groot en in vergelijking met onze buurlanden is er nog marge. Al zullen de banken wel strenger worden in het toekennen van kredieten om vastgoed aan te kopen.” De vastgoedprijzen zijn in 2017 relatief sterk gegroeid, met zo’n 2,5 procent. Dit terwijl de hele economie een stijging van 1,7 procent liet optekenen. Er wordt dus nog volop geïnvesteerd in vastgoed. “De vooruitzichten voor 2018 zijn dat hier niet echt verandering in zal komen. We hadden voor het hele jaar een toename van het Bruto Binnenlands Product (BBP) voorzien van 1,7 procent, maar dat hebben we inmiddels al naar boven bijgesteld, tot 1,8 procent. Allicht zullen we over heel 2018 de kaap van 2 procent niet halen, maar toch blijft er voldoende groei om de investeringen in vastgoed niet te laten stilvallen. We mogen stellen dat het volume van 5 tot 5,5 miljard euro dat sinds 2008 ieder kwartaal in woongebouwen geïnvesteerd wordt, zal aanhouden.”

Social media