Wanneer we als makelaar vooraf aanvoelen dat een bepaald vastgoed heel goed in de markt zal liggen kan de makelaar voorstellen aan de verkoper van bij de start van de tekoopstelling te kiezen voor de verkoop met biedingen. Er wordt dan een bepaalde periode afgebakend waarbinnen geïnteresseerden de eigendom vrij kunnen bezoeken en informatie inwinnen "De bezoekmomenten". Tegen een vooraf afgesproken datum en uur krijgt elke geïnteresseerde de kans een ‘bod onder gesloten omslag’ uit te brengen. 

De makelaar zal dan een ‘vanafprijs’ of ‘startprijs’ afficheren. Zoals de naam al laat vermoeden heeft het voor geïnteresseerden weinig zin een lager bod dan deze bedragen uit te brengen. Deze prijzen geven ook richting aan de biedingen. Indien zorgvuldig bepaald leidt deze methode steeds tot goede resultaten voor alle partijen.

Ook deze werkwijze biedt vele voordelen. Voor de verkoper maar ook voor de koper. De koper krijgt immers meer bedenktijd en kan de aankoop goed voorbereiden. Er is minder stress. In combinatie met onze virtuele bezoeken kunnen de kandidaat kopers de woning meermaals bezichtigen om de zaken te bekijken die de eerste keer niet opvielen.

De koper weet dat zijn bod het beste bod is dat hij kon en wou uitbrengen. Wanneer iemand anders dan toch de bieding wint weet je tenminste dat iedereen een gelijke kans heeft gekregen.

Net als bij een traditionele verkoop heeft de verkoper het laatste woord. Hij of zij is nooit verplicht te verkopen, ook niet aan de hoogste bieder.

Gelieve een geldige voornaam in te geven.
Gelieve een geldige naam in te geven.
Gelieve een geldige telefoon- en/of GSM-nummer in te geven.
Gelieve een geldig e-mailadres in te geven.
Gelieve een bericht in te geven.